Persbericht van 12 juli 2016

Persbericht van 12 juli 2016

Stichting ‘Be wise Buy wise’ opent winkel aan de Zuidkade in Drachten voor hulp aan kansarme kinderen in Ghana.

Drachten, 12 juli 2016,

Wij willen ons graag even voorstellen. Wij zijn de stichting Be wise Buy wise, gevestigd aan de Zuidkade 85 in Drachten.

Wij hebben de deuren van onze winkel sinds februari dit jaar geopend. Onze stichting is opgezet door mevrouw Abigail Kobiaah en heeft als doel het bieden van hulp aan weeskinderen en kansarme kinderen in Ghana. Een erg belangrijke onderdeel van die hulp is onderwijs voor deze kinderen, alsmede voedselhulp, onderdak en kleding.

Een familielid van Abigail, Dhr Opanin Akwasi Addae, heeft dit project begin 2000 opgestart, genaamt Bioh Memorial Children’s Village in Anyanso, Ghana. Samen met Dhr Fred Seng (medeoprichter) heeft hij met veel mensen een compleet dorp gebouwd voor deze kansarme kinderen. Dit alles heeft natuurlijk de nodige moeite gekost door een gebrek aan voldoende financiele middelen. Door de jaren heen is er steeds meer vernieuwd, bijgebouwd en ontwikkeld.

Abigail Kobiaah heeft al sinds jaren haar eigen afroshop aan de Zuidkade in Drachten met een kapsalon, Afrikaanse etenswaren en verzorgingsproducten. Zij heeft altijd als wens gehad om Bioh Memorial Children’s Village te helpen als zij de kans zou krijgen. Een tijd terug kwam het pand naast haar winkel vrij en heeft zij besloten om dit er bij te huren. Samen met enkele andere mensen hebben zij besloten om tweedehands producten te gaan verkopen waarvan de opbrengst, na aftrek van de kosten, naar Bioh Memorial Children’s Village gaat.

De stichting verkoopt tweedehands witgoed (wasmachines, vriezers, koelkasten, fornuizen etc) alsmede kantoormeubilair en woninginrichting. De stichting streeft er dan ook naar om nette en schoongemaakte producten aan te bieden. Er zijn een aantal vrijwilligers bij betrokken die allemaal hun uiterste best doen om de winkel optimaal te laten functioneren. Als stichting zijn wij logischerwijs erg afhankelijk van de inbreng van goederen en donaties.

De stichting heeft al veel hulp gekregen van grote concerns en de betreffende mensen die daar over mogen beslissen, waaronder de Nederlandse Aardolie Maatschappij in Assen, die ontzettend veel gedoneerd heeft aan kantoormeubilair dat wij kunnen verkopen ten behoeve van ons doel. Ook kleinere bedrijven en particulieren dragen onze stichting een warm hart toe in de vorm van donaties van goederen waar wij uiteraard erg blij mee zijn.

Doordat wij sinds dit jaar pas officieel de deuren hebben geopend en de toeloop naar onze winkel nog op gang moet komen, is iedereen van harte welkom om eens een kijkje te nemen in onze winkel!

Zit er wat leuks voor u bij is dat heel erg fijn. Zit er niks voor u bij, dan waarderen wij zeer dat u de moeite heeft genomen om eens een kijkje te nemen in onze winkel.

Namens alle medewerkers van de stichting Be wise Buy wise, Bioh Memorial Children’s Village en de kinderen in Anyanso danken wij iedereen die tot nu toe betrokken is geweest om dit alles realiseren!

Graag tot ziens in onze winkel!

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand